Glasskyltar/Akrylskyltar

Akrylskyltar

Vi producerar alla typer av akrylskyltar, stora som små. Monteras oftast med distanser. Ett bra alternativ till glasskylt.
Finns att välja mellan klar och opalvit akryl. Distanserna finns i en mängd olika utförande efter tycke och smak.

Glasskyltar

Vi tillverkar glasskyltar av högsta kvalitet. Den vanligaste varianten är gjord i 10mm härdat glas med slipade kanter. Monteras med distanser, antingen genomgående eller utanpåliggande. Det är kundens smak som avgör utförandet. Baksidan kläs med utskuren vinyl eller digitalprintat motiv. Använder man en mörk text mot en mörk vägg brukar vi rekommendera en lite ljusare bakgrund bakom texten/loggan (antingen en frostad film eller enfärgad).

RENGÖRING OCH UNDERHÅLL FÖR GLASYTOR

Glas är till sin natur hållbart, slitstarkt och lätt att underhålla. Genom att följa våra riktlinjer kan du se till att glaset hålls snyggt i många år.

VANLIG RENGÖRING

I de flesta fall kan glas tvättas av med rent vatten. Ett neutralt rengöringsmedel eller ett lämpligt kommersiellt rengöringsmedel kan eventuellt tillsättas till vattnet. En gummiskrapa eller speciellt utformade dukar är också användbara. Efter rengöring bör glaset sköljas med rent vatten och torkas med en gummiskrapa. Se till att gummiskrapan är av bra kvalitet och korrekt monterad så att inga vassa delar från skrapan kommer i kontakt med glasytan.

HUR OFTA BEHÖVER JAG RENGÖRA?

Hur ofta glaset behöver rengöras beror på de omgivande miljöförhållandena och föroreningsnivån. Glas blir smutsigare i dammiga miljöer, industriområden, i områden med massor av trafik, nära havet, och när det inte utsätts för mycket regn. Underlåtenhet att vidta vissa försiktighetsåtgärder vid konstruktionen av fasaden eller installation av glas kan också spela en viss roll. Glas bör rengöras tillräckligt ofta så att den ordinarie rengöringen som beskrivs ovan är tillräcklig. Den rekommenderade lägsta frekvensen är var sjätte månad.

SPECIELL RENGÖRING

När vanlig rengöring inte är tillräcklig kan andra åtgärder vidtas. Ta bort oljiga fläckar och andra organiska föroreningar med lösningsmedel som isopropylalkohol eller aceton. Dessa appliceras med en mjuk, ren trasa. Skölj noga och följ sedan den vanliga rengöringsproceduren. 
Smutsrester som t.ex. rester av tätningsmassa, spackel, cement, etc. tas bort med hjälp av en speciellt utformad skrapa eller ett rakblad. Obs! Det finns en mycket stor risk för att repa glaset i denna processen.